Mäsová roláda s vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Po sviatkoch mi zostali varené vajíčka, mäsko z polievky a pečenej kačky, tak som suroviny takto zužitkovala

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso v pomere 70% vareného a 30% surového, cibuľu a cesnak pomelieme, pridáme vajíčko, soľ a korenie podľa chuti a vypracujeme zmes ako na fašírky,
  2. plech vystelieme alobalom, pridáme polovicu mäsovej zmesi, vytvoríme valček s jamkou na vajíčka, vložíme vajíčka,
  3. prikryjeme druhou polovicou zmesi a vytvarujeme roládu, podlejeme troškou vody,
  4. prikryjeme alobalom a dáme piecť
  5. po pol hodine odkryjeme alobal, roládu polejeme výpekom a dopečieme do chrumkava
  6. nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou a uhorkou, alebo zeleninovým šalátom