Mäsová roláda s vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Po sviatkoch mi zostali varené vajíčka, mäsko z polievky a pečenej kačky, tak som
suroviny takto zužitkovala
10 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso v pomere 70% vareného a 30% surového, cibuľu a cesnak pomelieme, pridáme vajíčko, soľ a korenie podľa chuti a vypracujeme zmes ako na fašírky,
- plech vystelieme alobalom, pridáme polovicu mäsovej zmesi, vytvoríme valček s jamkou na vajíčka, vložíme vajíčka,
- prikryjeme druhou polovicou zmesi a vytvarujeme roládu, podlejeme troškou vody,
- prikryjeme alobalom a dáme piecť
- po pol hodine odkryjeme alobal, roládu polejeme výpekom a dopečieme do chrumkava
- nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou a uhorkou, alebo zeleninovým šalátom