Mäso s omáčkou mole

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. V hrnci uvaríme alebo udusíme mäso spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom a mierne osolíme.
  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, vykostíme, nakrájame na väčšie kusy a odložíme do tepla. Zvyšok vývaru scedíme, ak je ho menej ako 400 ml, tak ho doplníme vodou.
  3. Ak je ho viac, varom zvyšnú tekutinu odparíme. V mixéri zmiešame čili papričky, mandle, ošúpaný banán, škoricu, kukuričnú múku, opražené sezamové semienka a koriander s dostatočným množstvom vývaru.
  4. Na panvici zohrejeme maslo, čokoládu, zalejeme vývarom, pridáme obsah mixéru, 1/2 kocky bujónu a na miernom ohni prehrejeme.
  5. Horúce mäso podávame zvlášť na mise, posypané zeleným koriandrom. Omáčku mole servírujeme v omáčkovej mise.
  6. Ako príloha sa hodí opekaná fazuľa alebo ryža.