Mäso na zelerovej omáčke

Autor receptu: marika9

Diétne, veľmi chutné jedlo, vhodné pre diabetikov

5-6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso (používam všetky druhy mäsa okrem kuracích a morčacích pŕs, ale mohli by byť aj tie), nakrájame na kocky a premiešame s nakrájanou cibuľou, korením a soľou. Mierne osmažíme na troške oleja a podlejeme.
  2. Zalejeme paradajkovým pyré, prípadne dolejeme vodu tak,aby bolo mäso zaliate. Na vrch nasypeme na drobné kocky nakrájaný zeler. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Šťavu môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie (cukor, oregano, ochutená soľ, čili papričku, provesálske korenie a pod.). Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody.
  3. Podávame s cestovinou, alebo knedľou.