Maslový jablčník (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Výborný, jednoduchý a osviežujúci. Po upečený chrumkavý a druhý deň mäkúčky.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, cukru, zmäknutého masla, vajec, smotany a prášku do pečiva vymiesime cesto a dáme ho na chvíľu do chladničky.
- Zatiaľ si očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, polejeme citrónovou šťavou, pridáme škoricu, vanilku, zlatý klas a cukor podľa chuti.
- Cesto si rozdelíme na dve časti, na pomúčenom papieri na pečenie vyvalkáme na veľkosť plechu a prenesieme aj s papierom na plech vytretý maslom. Cesto vyklopíme z papiera /ten ešte použijeme na druhý plát/
- Na cesto rovnomerne natrieme jablkovú plnku
- Na jablká dáme opatrne druhú polovicu cesta, popicháme vidličkou až do spodu.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 min.