Maslový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Výborný, jednoduchý a osviežujúci. Po upečený chrumkavý a druhý deň mäkúčky.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, cukru, zmäknutého masla, vajec, smotany a prášku do pečiva vymiesime cesto a dáme ho na chvíľu do chladničky.
  2. Zatiaľ si očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, polejeme citrónovou šťavou, pridáme škoricu, vanilku, zlatý klas a cukor podľa chuti.
  3. Cesto si rozdelíme na dve časti, na pomúčenom papieri na pečenie vyvalkáme na veľkosť plechu a prenesieme aj s papierom na plech vytretý maslom. Cesto vyklopíme z papiera /ten ešte použijeme na druhý plát/
  4. Na cesto rovnomerne natrieme jablkovú plnku
  5. Na jablká dáme opatrne druhú polovicu cesta, popicháme vidličkou až do spodu. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 min.