Foto: mirian4
Mám rada rýchle varenie a kreativitu v kuchyni :-)
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
20 dkg strúhaný |
|
2 ks |
|
3 ks staršie |
|
0,3 dcl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 strúčiky (prelisovaný) |
|
4 plátky |
|
Postup
-
1
Rožky nakrájam na drobné kocky, zalejem 0,3 dcl mlieka a k nim pridám mleté mäso, vajcia, strúhaný syr, vegetu a koreniny. Poriadne premiešam a nechám oddychovať cca 20 minút.
- 2
Mäsovú zmes vložím do silikónovej formy na bábovku, na vrch dám 4 plátky masla a pečiem na 200 °C 35-40 min, prvých 20 minút spodný ohrev a ďalších 20 minút zhora aj zdola ohrev.
- 3
Po miernom vychladnutí vyklopím fašírku na tanier a krájam teplú alebo studenú.
- 4
Teplú fašírku podávam so zemiakovou kašou a "kyslou" zeleninou a studenú fašírku s pečivom chrenom, horčicou...
Tiež fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu