Fašírka

Maslová fašírka so syrom

Autor receptu: mirian4

Mám rada rýchle varenie a kreativitu v kuchyni :-)

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrájam na drobné kocky, zalejem 0,3 dcl mlieka a k nim pridám mleté mäso, vajcia, strúhaný syr, vegetu a koreniny. Poriadne premiešam a nechám oddychovať cca 20 minút.
  2. Mäsovú zmes vložím do silikónovej formy na bábovku, na vrch dám 4 plátky masla a pečiem na 200 °C 35-40 min, prvých 20 minút spodný ohrev a ďalších 20 minút zhora aj zdola ohrev.
  3. Po miernom vychladnutí vyklopím fašírku na tanier a krájam teplú alebo studenú.
  4. Teplú fašírku podávam so zemiakovou kašou a "kyslou" zeleninou a studenú fašírku s pečivom chrenom, horčicou...