Cesnakové maslo

Maslo s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Jednoduché na prípravu a skvelé na hrianku, cestoviny a fantastické na steak.

15 minút
príprava

Postup

  1. Čo nám treba.
  2. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote cca 2 hodiny. Nakrájame ho na menšie kúsky, vložíme do mixéra spolu s nakrájanými listami medvedieho cesnaku. Mixujeme, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti.
  3. Potom preložíme do misy, premiešame vareškou a podľa potreby dochutíme.
  4. Zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valček a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  5. Hotovo. Ako prvé sme ochutnali na hrianke - MŇAM!
  6. Časť masla nakrájame, každý kúsok zabalíme, vložíme do vrecúška a šup do mrazničky. Už sa tešíme na steaky potreté s týmto maslom.
  7. Dnes som ešte kúpila maslo, bolo v akcii, zajtra pôjdeme na medvedí cesnak a mám za úlohu urobiť ešte 2-3 dávky do mrazničky. Manžel a syn sa nevedia dojesť s hriankou. Steaky sú zatiaľ len v pláne.