Mäsko pre šťastie

Autor receptu: hanina

Tento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne je to v podstate jedno či je to pravá čína alebo nie. Dôležité je, či je jedlo chutné a uľahčí mi nejakým spôsobom život. Tento recept je už roky mojim obľúbeným, lebo si môžem mäso pripraviť vopred a dovariť, keď to potrebujem. Môžeme ho robiť z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa.. Ba aj z hovädziny.

Postup

  1. Mäso / kuracie, bravčové, morčacie/ nakrájame na rezance. V miske rozmiešame 1 PL koreniaceho prípravku s vajíčkom, vložíme mäso a necháme v chladničke postáť minimálne hodinu. Mne sa osvedčili 2 - 3 dni.
  2. Pripravené mäso prudko opečieme na oleji. Pred dopečením pridáme nakrájanú cibuľu, pór, šampiňóny, kápiu a orestujeme. Ak nám niečo chýba napr. pór - vôbec to nevadí ak ho vynecháme. Mäso je výborné aj s hríbikmi z mrazničky.
  3. V bielom polosladkom víne / podľa chuti/ si rozmiešame sójovú omáčku , pridáme k mäsu a chvíľu podusíme. Podávame s ryžou.