Marinovaný losos s ryžovými rezancami fotorecept

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 30. septembra 2016
Marinovaný losos s ryžovými rezancami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
250 ml
100 ml
100 ml
600 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: Do hrnca dáme sójovú omáčku, med, vínny ocot, nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor a olivový olej. Marinádu varíme aspoň 5 minút.

  2. 2

    Marinádu precedíme, necháme vychladnúť a vložíme do nej filety z lososa. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Lososa upečieme na panvici z oboch strán.

  3. 3

    Ryžové rezance: Rezance uvaríme podľa návodu. Mrkvu a petržlen nakrájame na julienne rezance a urestujeme na olivovom oleji s jarnou cibuľkou. Premiešame s uvarenými rezancami a prelejeme redukovanou marinádou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Poklady na tanieri

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Len ktorému lososu veriť, keď v poslednom čase naň čítam nelichotivé články o tom aký je nebezpečný. A mimochodom - ryžové rezance používam často, aj široké ale nikdy ich nevarím. Stačí preliať na pár minút vriacou vodou. Raz som ich snáď minútku povarola a bola z nich kaša.