Marinované karé

Autor receptu: gordonko

.... toto sme začali robiť ked sme to videli na AGROKOMPLEXe , tam takéto mäso ale strčili do prekrojenej žemle ..kolko to stálo sa ani nepýtajte

8
porcií
30 - 45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny
  2. do misky nalejeme olej asi 1 až 1 a1/2 dcl , pridáme vajíčko a rozmiešame
  3. potom pridáme trošku vegety ,3 lyžičky horčice a trochu čierného korenia
  4. dalej som pridal 3 druhy korenia - grilovacie , iné grilovacie
  5. a Pizza korenie
  6. nakoniec pridáme prelisovaný cesnak
  7. karé si narežeme na tenšie plátky , naklepeme z jednej strany
  8. obalíme v marináde a takto postupujeme zo všetkými kúskami mäsa
  9. ked máme všetko v marináde prikryjeme a dáme uležať do chladničky - ja dávam na 24 hod.
  10. jednotlivé kúsky dáme na rozohriatý olej
  11. a osmahneme z oboch strán
  12. ako prílohu som vybral zemiaky varené v tlakovom hrnci...... tento sistém varenia som obkukal pred dvomi mesiacmi je to fantastické a jednoduché plné vitamínou ( pretých čo to nepoznajú ) očistený zemiak prerežeme na 4 mesiačiky - to stačí a tak pokrájame aj ostatné. Zemiaky osolíme a ked máte petržlenovú či zelerovú vnaťku môžte ju pridať
  13. do tlakového hrncaprilejeme trošku vody( viac ako pol deci ) - ozaj málinko lebo zemiaky v sebe vodu majú
  14. hrniec zatvorýme a dáme variť .... ked začne tlakový hrniec ,,fučať,, stiahneme plameň na minimum a tak varýme zemiaky 8 - 10 minut po tých 8 - 10 minutách vypneme šporák a necháme zemiaky dojsť asi takých 20 - 30 min ... no a zemiaky máte hotové a ozaj mňamkové