Marinované karé
Autor receptu: gordonko
.... toto sme začali robiť ked sme to videli na AGROKOMPLEXe , tam takéto mäso ale strčili do prekrojenej žemle ..kolko to stálo sa ani nepýtajte
8 porcií |
30 - 45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- ...pripravíme si suroviny
- do misky nalejeme olej asi 1 až 1 a1/2 dcl , pridáme vajíčko a rozmiešame
- potom pridáme trošku vegety ,3 lyžičky horčice a trochu čierného korenia
- dalej som pridal 3 druhy korenia - grilovacie , iné grilovacie
- a Pizza korenie
- nakoniec pridáme prelisovaný cesnak
- karé si narežeme na tenšie plátky , naklepeme z jednej strany
- obalíme v marináde a takto postupujeme zo všetkými kúskami mäsa
- ked máme všetko v marináde prikryjeme a dáme uležať do chladničky - ja dávam na 24 hod.
- jednotlivé kúsky dáme na rozohriatý olej
- a osmahneme z oboch strán
- ako prílohu som vybral zemiaky varené v tlakovom hrnci...... tento sistém varenia som obkukal pred dvomi mesiacmi je to fantastické a jednoduché plné vitamínou
( pretých čo to nepoznajú )
očistený zemiak prerežeme na 4 mesiačiky - to stačí a tak pokrájame aj ostatné. Zemiaky osolíme a ked máte petržlenovú či zelerovú vnaťku môžte ju pridať
- do tlakového hrncaprilejeme trošku vody( viac ako pol deci ) - ozaj málinko lebo zemiaky v sebe vodu majú
- hrniec zatvorýme a dáme variť .... ked začne tlakový hrniec ,,fučať,, stiahneme plameň na minimum a tak varýme zemiaky 8 - 10 minut
po tých 8 - 10 minutách vypneme šporák a necháme zemiaky dojsť asi takých 20 - 30 min
... no a zemiaky máte hotové a ozaj mňamkové