Marhuľový džem

Marhuľový džem

Autor receptu: redakcia

Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?

5 pohárov
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Dve tretiny ovocia nakrájame, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme.
  2. Zvyšné marhule vložíme do studenej vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnedli.
  3. Do zmäknutých podusených marhúľ pridáme 300 g želírovacieho cukru a prudko varíme.
  4. Vo vode namočené marhule scedíme, pokrájame, pridáme do hrnca, podusíme. Nakoniec pridáme zvyšných 200 g želírovacieho cukru a povaríme ešte 5 minút.
  5. Horúci džem plníme do čistých nahriatych pohárov, upevníme viečka a uzavreté poháre otočíme na 10 minút dnom nahor.