Marhuľový džem
Marhuľový džem
Autor receptu: redakcia
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?
5 pohárov porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Dve tretiny ovocia nakrájame, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme.
- Zvyšné marhule vložíme do studenej vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnedli.
- Do zmäknutých podusených marhúľ pridáme 300 g želírovacieho cukru a prudko varíme.
- Vo vode namočené marhule scedíme, pokrájame, pridáme do hrnca, podusíme. Nakoniec pridáme zvyšných 200 g želírovacieho cukru a povaríme ešte 5 minút.
- Horúci džem plníme do čistých nahriatych pohárov, upevníme viečka a uzavreté poháre otočíme na 10 minút dnom nahor.