príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäkké maslo, med a polovicu marhuľového džemu a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Po jednom zašľahávajte do peny vajíčka. Každé šľahajte asi 2-3 minúty.
- 2
Pridajte strúhaný kokos, hrozienka, nahrubo nasekanú tmavú čokoládu, nahrubo nasekané orechy, polohrubú múku zmiešanú s 2 lyžicami prášku do pečiva a jeden a pol deci šľahačkovej smotany. Cesto by malo byť hustejšie, aby hrozienka, orechy a čokoláda nepadli vo forme na dno.
- 3
Formu na bábovku dobre vymažte maslom a posypte jemnou strúhankou alebo múkou. Cesto dajte do formy, v strede urobte jamku, aby rovnomerne narastala. Prikryte ju alobalom a dajte piecť na hodinu pri teplote 200 stupňov. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopte z formy, rozotrite na ňu redší vystávajúci marhuľový džem a bohato posypte strúhaným kokosom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu