Margot rezy
Margot rezy
Autor receptu: katarinalucanova
Zákusok s Margot čokoládou.
60 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto 1: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
- Cesto 2: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu Margot. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
- Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladených vajec zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame postrúhanú Margot čokoládu. Do druhej vmiešame kakao.
- Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a vymiešame.
- Dokončenie: Kakaový plát potrieme džemom, navrstvíme naň margotkový krém a rozotrieme. Na krém položíme margotkový plát a potrieme džemom. Na džem natrieme kakaový krém, necháme stuhnúť v chlade a nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.