Margot rezy

Margot rezy

Autor receptu: katarinalucanova

Zákusok s Margot čokoládou.

60
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto 1: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
  2. Cesto 2: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu Margot. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme.
  3. Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladených vajec zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame postrúhanú Margot čokoládu. Do druhej vmiešame kakao.
  4. Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a vymiešame.
  5. Dokončenie: Kakaový plát potrieme džemom, navrstvíme naň margotkový krém a rozotrieme. Na krém položíme margotkový plát a potrieme džemom. Na džem natrieme kakaový krém, necháme stuhnúť v chlade a nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda stuhne, pokrájame na rezy.