Foto: danda3
Inšpirovala som sa Tvarohovou margot tortou z MMB, niečo som zmenila, niečo vynechala a s výsledkom som veľmi spokojná, dúfam, že spokojní budú Zobraziť celý popisInšpirovala som sa Tvarohovou margot tortou z MMB, niečo som zmenila, niečo vynechala a s výsledkom som veľmi spokojná, dúfam, že spokojní budú aj zajtra v práci, lebo práve pre nich je táto pochúťka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KAKAOVÝ PLÁT: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
|
|
1. PLNKA: | |
1/2 l |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
3 KL |
|
100 g |
|
2. PLNKA : | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 KL |
|
NA POSYPANIE: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, dobre prešľaháme, pridáme žĺtka a nakoniec jemne vmiešame múku+PDP+kakao. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme na 180 stupňov piecť 15 - 20 minút. Treba vyskúšať špajdlou.
-
2
Necháme vychladnúť, potom korpus prevrátime a stiahneme papier. Natrieme džemom.
-
3
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme trošku vychladnúť, potom pridáme nátierku, tvaroh a stužovač pripravený podľa návodu. Dobre vyšľaháme. Nátierkové maslo som použila Clever z Billy, ale môže byť aj z Kauflandu alebo z COOP Jednota.
-
4
Nakoniec do plnky pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu Margot. Premiešame.
-
5
Natrieme na pripravený korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
-
6
Na druhú plnku si vyšľaháme smotanu, potom do nej pridáme tvaroh, vanilkový cukor a stužovač pripravený podľa návodu.
-
7
Natrieme na prvú plnku.
-
8
A ozdobíme nahrubo nastrúhanou čokoládou Margot. Dáme opäť stuhnúť do chladu.
-
9
Po stuhnutí orežeme kraje a nakrájame na porcie.
-
10
Želatínový stužovač dr. Oetker.
Ďakujem veľmi pekne, som rada, že rezy mali úspech o to viac, že som si recept vyskladala sama, pred dvoma rokmi som poslala recept aj do Margot kuchárky a v takejto podobe ho pripravili profi cukrári.
Som rada, že si vyskúšala, ďakujem.