Marcipánové štvorce s marhuľovým džemom a čokoládou
Kristína Lexová a Gabriela Oravcová
z Pekárne Harmónia v Modre, 11. decembra 2019
z Pekárne Harmónia v Modre, 11. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Najskôr vymiešame cesto z múky, prášku do pečiva, cukru a vajca. Dáme na 15 minút schladiť do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme, uložíme na plech na papier na pečenie a pečieme 10–12 minút v rúre predhriatej na 160 °C (dolný a horný ohrev) dozlatista.
- 2
Po upečení vyberieme z rúry a džem natrieme na ešte horúce cesto. Vyvaľkáme aj marcipán, položíme na cesto natreté džemom, potrieme bielkom, ešte raz vrátime do rúry, kým vrch nebude zlatistý.
- 3
Necháme vychladnúť a rozkrájame na štvorčeky 3x3 cm. Štvorčeky spolovice namočíme do rozpustenej čokolády.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu