Marcipánový zákusok

Marcipánové štvorce s marhuľovým džemom a čokoládou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najskôr vymiešame cesto z múky, prášku do pečiva, cukru a vajca. Dáme na 15 minút schladiť do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme, uložíme na plech na papier na pečenie a pečieme 10–12 minút v rúre predhriatej na 160 °C (dolný a horný ohrev) dozlatista.
  2. Po upečení vyberieme z rúry a džem natrieme na ešte horúce cesto. Vyvaľkáme aj marcipán, položíme na cesto natreté džemom, potrieme bielkom, ešte raz vrátime do rúry, kým vrch nebude zlatistý.
  3. Necháme vychladnúť a rozkrájame na štvorčeky 3x3 cm. Štvorčeky spolovice namočíme do rozpustenej čokolády.