Marcipánová torta

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Príprava piškótového korpusu: Predhrejte rúru na 170ºC. Pripravte si okrúhlu formu na pečenie (27 cm). Vymastite ju rastlinným tukom Hera maslová príchuť a vysypte múkou. Rozpustite rastlinný tuk maslová príchuť a nechajte ju vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte múku s kypriacom práškom. Napokon pridajte rozpustenú Heru maslová príchuť a jemne premiešajte. Cesto vložte do formy na pečenie a pečte 40 minút. Po upečení vychladnutý korpus rozrežte na dve vrstvy. Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a s citrónovou šťavou. Po vychladnutí prilejte alkohol.
  2. <b>Príprava krému:</b> <br />Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom. Puding uvarte podľa návodu, potom ho pod pokrievkou nechajte vychladnúť. Do vychladeného pudingu postupne pridávajte rastlinný tuk maslová príchuť tak, aby mal vzniknutý krém hladkú konzistenciu.
  3. Následne si položte jedno poschodie korpusu na tanier (spodnou stranou nahor) a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho potrite lekvárom a polovicou krému. Napokon ho prikryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkajte zostatkom šťavy. Tortu zhora i z okrajových strán potrite krémom a dozdobte marcipánovou dekoráciou.