Marcipánová torta
Autor receptu: herarecepty
Komerčný recept
10 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava piškótového korpusu: Predhrejte rúru na 170ºC. Pripravte si okrúhlu formu na pečenie (27 cm). Vymastite ju rastlinným tukom Hera maslová príchuť a vysypte múkou. Rozpustite rastlinný tuk maslová príchuť a nechajte ju vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte múku s kypriacom práškom. Napokon pridajte rozpustenú Heru maslová príchuť a jemne premiešajte. Cesto vložte do formy na pečenie a pečte 40 minút. Po upečení vychladnutý korpus rozrežte na dve vrstvy. Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a s citrónovou šťavou. Po vychladnutí prilejte alkohol.
- <b>Príprava krému:</b> <br />Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom. Puding uvarte podľa návodu, potom ho pod pokrievkou nechajte vychladnúť. Do vychladeného pudingu postupne pridávajte rastlinný tuk maslová príchuť tak, aby mal vzniknutý krém hladkú konzistenciu.
- Následne si položte jedno poschodie korpusu na tanier (spodnou stranou nahor) a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho potrite lekvárom a polovicou krému. Napokon ho prikryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkajte zostatkom šťavy. Tortu zhora i z okrajových strán potrite krémom a dozdobte marcipánovou dekoráciou.