Marcipánová bábovka s višňami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. marca 2015
Marcipánová bábovka s višňami
Foto: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava
60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
370 g (hmotnosť po odkvapkaní)
150 g
200 g
2 zarovnané ČL
200 g
štipka
1 bal
3 ks
150 ml
75 ml
Na posypanie:
2 zarovnané PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto.

  3. 3

    Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu višní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 60 minút

  4. 4

    Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.

  5. 5

    <b>Tip:</b> Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia