Marcipánová bábovka s višňami
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
370 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
150 g |
|
200 g |
|
2 zarovnané ČL |
|
200 g |
|
štipka |
|
1 bal |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
75 ml |
|
Na posypanie: | |
2 zarovnané PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky.
- 2
V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto.
- 3
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu višní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 60 minút
- 4
Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
- 5
<b>Tip:</b> Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu