Marcipánová bábovka s višňami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

15 minút
príprava
60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky.
  2. V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu višní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 60 minút
  4. Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
  5. <b>Tip:</b> Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.