Marcipánová bábovka s višňami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
15 minút príprava |
60 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky.
- V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto.
- Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu višní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br />
Doba pečenia: asi 60 minút
- Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
- <b>Tip:</b> Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.
|