Mangové koláčiky s javorovým sirupom fotorecept

dorenika - fotkadorenika, 2. januára 2013
Mangové koláčiky s javorovým sirupom (fotorecept)
Foto: dorenika

V chladničke nám ešte ostalo kúsok hotového cesta,priznám sa že na lístkové si netrúfam a na toto som lenivá keďže sa dá kúpiť Zobraziť celý popisV chladničke nám ešte ostalo kúsok hotového cesta,priznám sa že na lístkové si netrúfam a na toto som lenivá keďže sa dá kúpiť už hotové a vyvaľkané za libru.Ale našla som na BBC food recept naňho tak Vám ho prepíšem.Dúfam že sa Vám fotorecept bude páčiť.:)

3-6
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g
55 g
30-40 ml studená
1 ks
Na plnku:
150 g
2 PL
Polevu:
1 balenie
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misy si dajte múku,soľ, nakrájané maslo a žltok vypracujte spolu,keď to budete mat polepené pridávajte postupne studenú vodu a mieste aby sa cesto spojilo.Zabaľte do folie a dajte na 30min do chladničky.Vytiahnite ho 15min pred použitím.Vyvaľkajte ho na pomúčenej doke cca 3-4mm a použite väčšie kruhové vykrajovátko,tieto koliečka dajte do vymasteného a vymúčeného plechu na muffiny.

    Mangové koláčiky s javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zavárané mango nakrájame na čo najmenšie kúsočky a miske zmiešame s javorový sirup.Zmesou naplníme koláčiky,odporúčam dať menej ako ja nebude Vám to tak škaredo vytekať! Na vrch použijeme menšiu formičku a vykrojíme krúžok ktory by mal v ideálnom prípade doliehať na spodné cesto.Nožíkom urobíme dierky a dáme do trúby vyhriatej na 180 stupňov piecť na 20-25min.

    Mangové koláčiky s javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    "Polevu" alebo teda smotanu pripravíme jednoducho tak že vymiešame kyslú smotanu s likérom a práškovým cukrom.Ak doma nemáte Bayleis môžete použiť vaječný.U nás sa likéry nepijú takže som si rovno kúpila ochutenú smotanu.

    Mangové koláčiky s javorovým sirupom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
krasne kolacky, krasny talir, hezka fotka a jiste balada a romance. Jen kde vzit to mango... ?
gabriela
hmmm, zaujal ma tento recept, lebo máme radi mango, ale mohla by som použiť čerstvé mango a predtým si ho povariť do kompótu?? Hotový mangový kompót som nikde nevidela...
danielas
toto môže byť chuťovo náramne dobré. Pokúsim sa to urobiť,pekný recept
evanaaa
Pekné!, A ak je mango mäkšie, netreba ho ani povariť, ono ešte viac zmäkne pečením. Len ak je tvrdšie, trochu povariť, aj s trochou medu, ak nie je poruke sirup.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia