Mangové koláčiky s javorovým sirupom fotorecept
Foto: dorenika
V chladničke nám ešte ostalo kúsok hotového cesta,priznám sa že na lístkové si netrúfam a na toto som lenivá keďže sa dá kúpiť Zobraziť celý popisV chladničke nám ešte ostalo kúsok hotového cesta,priznám sa že na lístkové si netrúfam a na toto som lenivá keďže sa dá kúpiť už hotové a vyvaľkané za libru.Ale našla som na BBC food recept naňho tak Vám ho prepíšem.Dúfam že sa Vám fotorecept bude páčiť.:)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy si dajte múku,soľ, nakrájané maslo a žltok vypracujte spolu,keď to budete mat polepené pridávajte postupne studenú vodu a mieste aby sa cesto spojilo.Zabaľte do folie a dajte na 30min do chladničky.Vytiahnite ho 15min pred použitím.Vyvaľkajte ho na pomúčenej doke cca 3-4mm a použite väčšie kruhové vykrajovátko,tieto koliečka dajte do vymasteného a vymúčeného plechu na muffiny.
-
2
Zavárané mango nakrájame na čo najmenšie kúsočky a miske zmiešame s javorový sirup.Zmesou naplníme koláčiky,odporúčam dať menej ako ja nebude Vám to tak škaredo vytekať! Na vrch použijeme menšiu formičku a vykrojíme krúžok ktory by mal v ideálnom prípade doliehať na spodné cesto.Nožíkom urobíme dierky a dáme do trúby vyhriatej na 180 stupňov piecť na 20-25min.
-
3
"Polevu" alebo teda smotanu pripravíme jednoducho tak že vymiešame kyslú smotanu s likérom a práškovým cukrom.Ak doma nemáte Bayleis môžete použiť vaječný.U nás sa likéry nepijú takže som si rovno kúpila ochutenú smotanu.
Diskusia k receptu