Ryžový dezert
Ryžový dezert

Mango sticky rice

ryzasos - fotkaRyža SOS, 25. apríla 2022. Komerčný recept.
Mango sticky rice
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje. Kokosovú omáčku Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje. Kokosovú omáčku som dochutila kokosovým cukrom, vďaka ktorému získala jemne karamelovú chuť. Mňam! Mango sticky rice je tradičná dobrota, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Lepkavá ryža s mangom a kokosovou omáčkou je skvelá nielen ako sladká bodka za obedom, no tiež ako sýta desiata či olovrant.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
200 g
5 PL
450 ml
1 ks zrelé




Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme 450 ml vody a necháme ju postáť 10 minút.

  2. 2

    Potom k ryži vlejeme 200 ml kokosového mlieka, pridáme 2 lyžice kokosového cukru, zamiešame a varíme ju prikrytú na slabom plameni domäkka. Hotová uvarená ryža by mala byť krémová a jemne lepkavá. Ak je to potrebné, pridajte viac vody.

  3. 3

    V druhom hrnci si spolu ohrejeme zvyšných 200 ml kokosového mlieka s 3 lyžicami kokosového cukru. Omáčku necháme prevrieť, a potom ju odstavíme.

  4. 4

    Ryžu servírujeme poliatu kokosovou omáčkou, spolu s očisteným a nakrájaným mangom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia