Ryžový dezert

Mango sticky rice

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje.* Kokosovú omáčku som dochutila kokosovým cukrom, vďaka ktorému získala jemne karamelovú chuť. Mňam! Mango sticky rice je tradičná dobrota, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Lepkavá ryža s mangom a kokosovou omáčkou je skvelá nielen ako sladká bodka za obedom, no tiež ako sýta desiata či olovrant.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu zalejeme 450 ml vody a necháme ju postáť 10 minút.
  2. Potom k ryži vlejeme 200 ml kokosového mlieka, pridáme 2 lyžice kokosového cukru, zamiešame a varíme ju prikrytú na slabom plameni domäkka. Hotová uvarená ryža by mala byť krémová a jemne lepkavá. Ak je to potrebné, pridajte viac vody.
  3. V druhom hrnci si spolu ohrejeme zvyšných 200 ml kokosového mlieka s 3 lyžicami kokosového cukru. Omáčku necháme prevrieť, a potom ju odstavíme.
  4. Ryžu servírujeme poliatu kokosovou omáčkou, spolu s očisteným a nakrájaným mangom.