Ryžový dezert
Mango sticky rice
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje.* Kokosovú omáčku
som dochutila kokosovým cukrom, vďaka ktorému získala jemne karamelovú chuť. Mňam!
Mango sticky rice je tradičná dobrota, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Lepkavá ryža s mangom a kokosovou omáčkou
je skvelá nielen ako sladká bodka za obedom, no tiež ako sýta desiata či olovrant.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu zalejeme 450 ml vody a necháme ju postáť 10 minút.
- Potom k ryži vlejeme 200 ml kokosového mlieka, pridáme 2 lyžice kokosového cukru, zamiešame a varíme ju prikrytú na slabom plameni domäkka. Hotová uvarená ryža by mala byť krémová a jemne lepkavá. Ak je to potrebné, pridajte viac vody.
- V druhom hrnci si spolu ohrejeme zvyšných 200 ml kokosového mlieka s 3 lyžicami kokosového cukru. Omáčku necháme prevrieť, a potom ju odstavíme.
- Ryžu servírujeme poliatu kokosovou omáčkou, spolu s očisteným a nakrájaným mangom.