Mandľový koláč fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 12. októbra 2011
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
225 g
1 ks
100 g
1 čl
150 g
40 ml




Postup

  1. 1

    100 g masla vyšľaháme so 100 g cukru do penista. Pridáme vajce a premiešame.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a následne ju primiešame do maslovo-cukrovej zmesi.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto roztrieme vo forme a pečieme v predhriatej rúre (190°C) 15 až 20 minút.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme mandľovú zmes. Mandle nakrájame. Rozpustíme zvyšné maslo (150 g) a vmiešame doň druhú časť cukru (125 g), mlieko a mandle. Varíme pri nízkej teplote kým zmes nemá krémovitú konzistenciu.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravenú mandľovú zmes roztrieme na upečený koláč.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme ešte 15 minút.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou alebo krémovým syrom s cukrom a vanilkou.

    Mandľový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

matata1
Práve som po obede, a jeden kúsok by mi dobre padol.
pipina222
Juuuuuj mnam, mnaaaaam. Och..... Ked sa niekedy odhodlam a budem mat cas, urobim a napisem, ako dopadol. Mnam.
ola111
Pekný koláč,práve som priniesla 500g mandlí a lieskových orieškov,to
je výzva...:-)))
macusa
vyzera uzasne!!! skoda ze je tam tolko masla... dalo by sa nahradit margarinom? aspon v ceste?
babav
Zaujimavy kolacik....urcite vyskusam;-)
kikkus
mňam, tento koláč veľmi ľúbim, je vynikajúci, doteraz každému chutil. Keď som ho robila prvýkrát očaril celú rodinu :))
lubisthemple
ďakujem všetkým za milé slová.

@macusa , koláč som piekla prvý krát, takže naozaj neviem, či by to bolo ono aj s margarínom.
jerica
fajnový koláčik, uložím si receptík páči sa mi :-)
evas13
najbližšie vyskúšam, veľmi ma zaujal. :)
frona
@macusa ja by som maslo nenahrádzala margarínom.... maslo je len maslo a koláčiku dá fantastickú chuť. Ja si ho určite upečiem
3sandra3
dnes som ho piekla,,, je fakt dobrý, no do tej plnky by som ubrala asi 50 g masla, zdalo sa mi to trochu premastené... ale chuťovo super
zuzliak
teda ty si sikulka :) Toto vyzera ako crumble pokusenie ;)
parisienne
je dobry, ale strasne presladeny,a to uz ked mi povie moj muz, ktory sladke miluje tak na tom nieco bude. do plnky by bohato stacila polovica cukru a 100g masla. Inak pekny recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia