Foto: lubisthemple
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
100 g masla vyšľaháme so 100 g cukru do penista. Pridáme vajce a premiešame.
-
2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a následne ju primiešame do maslovo-cukrovej zmesi.
-
3
Cesto roztrieme vo forme a pečieme v predhriatej rúre (190°C) 15 až 20 minút.
-
4
Zatiaľ si pripravíme mandľovú zmes. Mandle nakrájame. Rozpustíme zvyšné maslo (150 g) a vmiešame doň druhú časť cukru (125 g), mlieko a mandle. Varíme pri nízkej teplote kým zmes nemá krémovitú konzistenciu.
-
5
Pripravenú mandľovú zmes roztrieme na upečený koláč.
-
6
Pečieme ešte 15 minút.
-
7
Necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou alebo krémovým syrom s cukrom a vanilkou.
je výzva...:-)))
@macusa , koláč som piekla prvý krát, takže naozaj neviem, či by to bolo ono aj s margarínom.