Mandľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. 100 g masla vyšľaháme so 100 g cukru do penista. Pridáme vajce a premiešame.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a následne ju primiešame do maslovo-cukrovej zmesi.
  3. Cesto roztrieme vo forme a pečieme v predhriatej rúre (190°C) 15 až 20 minút.
  4. Zatiaľ si pripravíme mandľovú zmes. Mandle nakrájame. Rozpustíme zvyšné maslo (150 g) a vmiešame doň druhú časť cukru (125 g), mlieko a mandle. Varíme pri nízkej teplote kým zmes nemá krémovitú konzistenciu.
  5. Pripravenú mandľovú zmes roztrieme na upečený koláč.
  6. Pečieme ešte 15 minút.
  7. Necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou alebo krémovým syrom s cukrom a vanilkou.