Mandľový cheesecake v škoricovej omáčke

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 18. decembra 2012
Mandľový cheesecake v škoricovej omáčke
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
70 g
170 g
150 ml
100 g
120 g
70 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými detskými piškótami, rozložíme na menší plech a popritláčame.

  2. 2

    Mascarpone vyšľaháme s jadrom vanilkového struku, 70 g cukru, 50 ml amaretta, pridáme kandizované ovocie a mandľové lupienky. Hotovú zmes nanesieme na stuhnutý korpus a necháme odstáť.

  3. 3

    Zo 100g cukru spravíme karamel, zalejeme smotanou, pridáme škoricu a prevaríme, kým sa úplne neroztopí cukor. Pridáme 100 ml amaretta a necháme vychladnúť. Podávame spoločne.

Diskusia k receptu

renka73
Iba chute robíš :)krásne a určite aj výborné
radox1
bod 2-krem som jedol v inej kombinacii,mozem doporucit.samozrejme cely recept je super.
jozka2
radox-1,to si mal hned napisat recept a nie doporucit z toho sa neda nic vycitat.
rajnica
cheesecake = tvarohový koláč
na tom nezmení nič ani Varecha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia