Mandľový cheesecake v škoricovej omáčke
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 18. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 18. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými detskými piškótami, rozložíme na menší plech a popritláčame.
- 2
Mascarpone vyšľaháme s jadrom vanilkového struku, 70 g cukru, 50 ml amaretta, pridáme kandizované ovocie a mandľové lupienky. Hotovú zmes nanesieme na stuhnutý korpus a necháme odstáť.
- 3
Zo 100g cukru spravíme karamel, zalejeme smotanou, pridáme škoricu a prevaríme, kým sa úplne neroztopí cukor. Pridáme 100 ml amaretta a necháme vychladnúť. Podávame spoločne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na tom nezmení nič ani Varecha