Mandľovo-mrkvový sladký chlebík taliansky

Autor receptu: gloria

Tento recept som našla keď som dostala chuť upiecť Carrot cake ale tradičné recepty s veľkými dávkami oleja sa mi nezdali lákavé. Je jednoduchý na prípravu, chutný a bez laktózy, a som si istá že sa dá pripraviť aj ako bez-gluténový, stačí len dať viac mandlí a nepridávať múku.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekáč vymastíme rozpusteným maslom. Následne ho vyložíme papierom na pečenie a znovu vymastíme maslom. Alebo použijeme pekáč ktorý nepripeká a nelepí... :D
  2. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k nej mleté mandle, múku a prášok do pečiva. Včetko rukami poriadne zmiešame, aby mrkva neostala v hrčiach.
  3. Vajíčka oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do tuha a bleda (tak písali v originálnom recepte. Taktiež cukor bol napísaný ako Castor sugar. Tak som si povedala že to je určite práškový (nie je) a dala som ten. Našťastie to koláču nevadilo). Vmiešame do cesta. Bielka so šťipkou soli vyšľaháme do tuha. Jemne vmiešame- vkladáme- do cesta.
  4. Cesto vylejeme do formy a urovnáme. Vrch posypeme orieškami (ja som nemala péniové tak som trochu posekala vlašské a dala tie). Pečieme na 180°C asi 40 minút potom skúšame špáratkom. Koláč ostane trochu vlhký! Enjoy!