Mandľovo - karamelové rezy fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 6. novembra 2011
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g
8 PL horúca
100 g
200 g
2 KL
Mandľová vrstva:
150 g
150 ml
50 g
Karamelový krém:
1 plechovka
250 g
3 PL
Okrem toho:
400 ml
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Žĺtka oddelíme od bielkov a s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vodu.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, mandle a kypriaci prášok premiešame a postupne primiešame k žĺtkovej pene.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 15 minút.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte teplé cesto potrieme kyslejším džemom a necháme vychladnúť.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mandľová vrstva: Smotanu na šľahanie privedieme k varu, prisypeme mleté mandle a minútu povaríme.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme práškový cukor a povaríme ďalšie 2 - 3 minúty.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mandľový krém natrieme na cesto.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Karamelový krém: Karamelové salko vyšľaháme s maslom.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme kakao a opäť šľaháme.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krém navrstvíme na mandľovú vrstvu

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a rozotrieme. Na záver vyšľaháme smotanu na šľahanie, rozotrieme ju na karamelový krém. Zákusok dozdobíme čokoládou.

    Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

sany11
ja nemam slov,proste luxusny krasny zakusok.a musi byt stráááásne dobry.dakujem za recept.
dorisa
Veľmi pekný, určite aj chutnučký koláčik, ba priam, až zákusok.
rikina
je krásny už na pohľad...máš veľký cit pre estetiku...;o)
3sandra3
teda fakt úžasné rezy... len sa chcem opýtať, či to kakao, ktoré pridáme do karamelového salka, nezničí, nepotlačí chuť karamelu a karamel ja tak milujem...
orchidea
Výborne vyzerá, pekný postup a to že je výborný o tom nepochybujem.
vierik
Krásny úvodny obrázok,čo svedčí o kvalite zákuska,pekne vykrajovaný.
Ukladám do KK.
zdenkas
Júj naozaj vyzerá perfektne.Len ako sa ti to podarilo tak pekne nakrájať,daj nejakú fintu na také pekné trojuholníčky.No a že chutí o tom vôbec nepochybujem.
elisticka
vyzera super musim vyskusat..to karamelove mlieko musim pozriet...asi si vykrajovala formickou...krasne:-)
3sandra3
chystám sa ho upiecť... určite si budú všetci lízať všetkých desať ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia