na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 8 PL horúca |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 2 KL |
|
| Mandľová vrstva: | |
| 150 g |
|
| 150 ml |
|
| 50 g |
|
| Karamelový krém: | |
| 1 plechovka |
|
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 400 ml |
|
| na zdobenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielkov a s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vodu.
-
2
Múku, mandle a kypriaci prášok premiešame a postupne primiešame k žĺtkovej pene.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
-
4
Cesto rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 15 minút.
-
5
Ešte teplé cesto potrieme kyslejším džemom a necháme vychladnúť.
-
6
Mandľová vrstva: Smotanu na šľahanie privedieme k varu, prisypeme mleté mandle a minútu povaríme.
-
7
Pridáme práškový cukor a povaríme ďalšie 2 - 3 minúty.
-
8
Mandľový krém natrieme na cesto.
-
9
Karamelový krém: Karamelové salko vyšľaháme s maslom.
-
10
Pridáme kakao a opäť šľaháme.
-
11
Krém navrstvíme na mandľovú vrstvu
-
12
a rozotrieme. Na záver vyšľaháme smotanu na šľahanie, rozotrieme ju na karamelový krém. Zákusok dozdobíme čokoládou.









Ukladám do KK.