zatvoriť
VYTLAČIŤ
Mandľovo - karamelové rezy (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
15 minút
na 180 °C
Suroviny
Cesto:
4 ks
vajce
250 g
cukor práškový
8 PL horúca
voda
100 g
mandle mleté
200 g
múka polohrubá
2 KL
prášok do pečiva
Mandľová vrstva:
150 g
mandle mleté
150 ml
smotana na šľahanie
50 g
cukor práškový
Karamelový krém:
1 plechovka
salko karamelové
250 g
maslo
3 PL
kakao
Okrem toho:
400 ml
smotana na šľahanie
na zdobenie
čokoláda
džem
Postup
Žĺtka oddelíme od bielkov a s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vodu.
Múku, mandle a kypriaci prášok premiešame a postupne primiešame k žĺtkovej pene.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Cesto rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 15 minút.
Ešte teplé cesto potrieme kyslejším džemom a necháme vychladnúť.
Mandľová vrstva: Smotanu na šľahanie privedieme k varu, prisypeme mleté mandle a minútu povaríme.
Pridáme práškový cukor a povaríme ďalšie 2 - 3 minúty.
Mandľový krém natrieme na cesto.
Karamelový krém: Karamelové salko vyšľaháme s maslom.
Pridáme kakao a opäť šľaháme.
Krém navrstvíme na mandľovú vrstvu
a rozotrieme. Na záver vyšľaháme smotanu na šľahanie, rozotrieme ju na karamelový krém. Zákusok dozdobíme čokoládou.