Mandľový zákusok

Mandľové rezy s mascarpone

Autor receptu: valina

Ľahký zákusok vhodný na Valentína.

60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpusy upečieme každý zvlášť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mandľami, ktoré sme predtým sparili, olúpali, pomleli a opražili na sucho. Nakoniec do cesta primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do cesta na tmavý korpus do múky primiešame aj pomletú kávu. Korpusy pečieme pri 200 °C asi 30 minút.
  2. Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Zvlášť vymiešame mascarpone s vanilkovým cukrom. Potom mascarpone spojíme so šľahačkou a krém rozdelíme na 2 časti.
  3. Tmavý korpus natrieme džemom a navrstvíme polovicu krému. Na to položíme svetlý korpus a natrieme druhú polovicu krému. Ozdobíme podľa svojho vkusu.
  4. Ja som si deň dopredu na malú tácku dala potravinovú fóliu a uvarila som 1 vrecúško červenej želatíny. Želatínu som naliala na pripravenú tácku a nechala do druhého dňa stuhnúť. Potom som malými formičkami vykrajovala srdiečka, ktorými som rezy spolu s mätou ozdobila.