Mandľové kornútiky s višňovou plnkou

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
Mandľové kornútiky s višňovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
7
porcií
30 minút
príprava
5-7 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
50 g olúpané a pomleté
100 g
2 ks
40 g
2 PL
 štipka
 štipka
Plnka:
1 hrnček mrazené
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Marcipánovú hmotu, mandle, preosiaty cukor, vajce a bielky zmiesime na hladkú hmotu, pridáme preosiatu múku, smotanu, soľ, škoricu a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Z kartónu vystrihneme prstenec s priemerom asi 12 cm. Šablónu položíme na papierom vyložený plech a do stredu dáme trošku cesta a rozotrieme ho. Takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.

  3. 3

    Plátky cesta pečieme pri teplote 180°C asi 5–7 minút. Potom ich zahorúca zvinieme do tvaru kornútikov.

  4. 4

    Višne, cukor, amaretto dáme do hrnca, rozvaríme a zredukujeme na tekutejší džem. Hotové kornútiky naplníme najprv višňovou plnkou (asi jedna lyžica do kornútika) a zvyšok doplníme vyšľahanou šľahačkou s cukrom. Pred podávaním posypeme nasekanými paraorechmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
Plnka višňová, čo tam robí jahoda? Inak, dobré to je iste, hlavne ten kornútik bude chutný.
jujoska
@evanaaa co uz tebe vsetko nevadi :-D ... ved jahoda je tam na ozdobu. To tam mali dat mrazenu visnu? To by teda vyzeralo
evanaaa
Nuž, niekto nechápe.....myslela som to žartovne, ale asi som mala inak napísať........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia