Mandarínkovo-tvarohové muffiny

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 30. januára 2016
Mandarínkovo-tvarohové muffiny
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
30 minút
príprava
55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na korpus:
100 g (napr. BeBe)
100 g rozpustené
Na náplň:
250 g
200 g
120 g
1 bal.
1 ks chemicky neošetrený na kôru a šťavu
2 ks
Na ozdobenie:
175 g po odkvapkaní
1 bal. červené
150 ml (prípadne doplnené vodou)
2 PL zarovnané
2 PL zarovnané sekané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov.

  2. 2

    Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, dobre uzavrieme a pomocou valčeka rozdrvíme. Rozdrvené sušienky vložíme do misy a vareškou dôkladne premiešame s maslom.

  3. 3

    Formu vyložíme papierovými košíčkami. Do každého košíčka nanesieme 1 PL zmesi na korpus a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 5 minút.

  5. 5

    Predpečený korpus z rúry vyberieme a teplotu pečenia znížime o 20 °C.

  6. 6

    Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou, šťavou a vajcami dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus. Muffiny vložíme do rúry a dopečieme. Doba pečenia: asi 50 minút

  7. 7

    Muffiny necháme vo forme úplne vychladnúť.

  8. 8

    Na ozdobenie necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Mandarínky naukladáme na povrch. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na mandarínky a ihneď posypeme pistáciami. Do podávania odložíme do chladničky.

  9. 9

    Tip: Pred servírovaním preložíme do čistých papierových košíčkov.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: