Mandarínkovo-tvarohové muffiny
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na korpus: | |
100 g (napr. BeBe) |
|
100 g rozpustené |
|
Na náplň: | |
250 g |
|
200 g |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
1 ks chemicky neošetrený na kôru a šťavu |
|
2 ks |
|
Na ozdobenie: | |
175 g po odkvapkaní |
|
1 bal. červené |
|
150 ml (prípadne doplnené vodou) |
|
2 PL zarovnané |
|
2 PL zarovnané sekané) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov.
- 2
Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, dobre uzavrieme a pomocou valčeka rozdrvíme. Rozdrvené sušienky vložíme do misy a vareškou dôkladne premiešame s maslom.
- 3
Formu vyložíme papierovými košíčkami. Do každého košíčka nanesieme 1 PL zmesi na korpus a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
- 4
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 5 minút.
- 5
Predpečený korpus z rúry vyberieme a teplotu pečenia znížime o 20 °C.
- 6
Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou, šťavou a vajcami dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus. Muffiny vložíme do rúry a dopečieme. Doba pečenia: asi 50 minút
- 7
Muffiny necháme vo forme úplne vychladnúť.
- 8
Na ozdobenie necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Mandarínky naukladáme na povrch. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na mandarínky a ihneď posypeme pistáciami. Do podávania odložíme do chladničky.
- 9
Tip: Pred servírovaním preložíme do čistých papierových košíčkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu