Mandarínkovo-tvarohové muffiny

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12
porcií
30 minút
príprava
55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov.
  2. Na prípravu korpusu vložíme sušienky do mikroténového vrecka, dobre uzavrieme a pomocou valčeka rozdrvíme. Rozdrvené sušienky vložíme do misy a vareškou dôkladne premiešame s maslom.
  3. Formu vyložíme papierovými košíčkami. Do každého košíčka nanesieme 1 PL zmesi na korpus a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
  4. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, doba pečenia: asi 5 minút.
  5. Predpečený korpus z rúry vyberieme a teplotu pečenia znížime o 20 °C.
  6. Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou, šťavou a vajcami dohladka. Náplň nanesieme na predpečený korpus. Muffiny vložíme do rúry a dopečieme. Doba pečenia: asi 50 minút
  7. Muffiny necháme vo forme úplne vychladnúť.
  8. Na ozdobenie necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Mandarínky naukladáme na povrch. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na mandarínky a ihneď posypeme pistáciami. Do podávania odložíme do chladničky.
  9. Tip: Pred servírovaním preložíme do čistých papierových košíčkov.