Mamkin farebný koláč (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Ak potrebujete rýchlo upiecť niečo dobré a pritom nenáročné na suroviny a čas, tak vám určite príde vhod tento koláčik. Recept mám od maminy.

Postup

  1. Hneď na úvod chcem povedať, že mamka ho zvyčajne piekla len v základnej verzii. Ja som ho vylepšila pridaním ovocia a tvarohových kôpok.
  2. Smotanu dôkladne vymiešame
  3. Pridáme práškový cukor - množstvo som dala podľa pôvodného receptu, ja ho dávam menej a vlastne sa tam môže dať podľa chuti
  4. V múke rozmiešame sódu bikarbónu, prášok do pečiva - toho tam stačí len štipka
  5. Pridáme k vy miešanej smotane s cukrom a pridáme olej a vajce
  6. Dobre vymiešame
  7. Z hmoty odoberieme cca 1/3 hmoty
  8. Do väčšej časti hmoty vmiešame Zlatý klas
  9. Do menšej časti hmoty vmiešame polievkovú lyžicu kakaa
  10. Plech vystelieme papierom na pečenie (použila som menší plech ako je klasický, je o niečo užší) a vylejeme naň hmotu so Zlatým klasom
  11. Cik-cak na ňu nalejeme kakaovú hmotu
  12. Vidličkou prejdeme po povrchu, aby sme vytvorili akési mramorovanie. A moja mamka ho v tejto fáze už dala piecť. I tak je výborný, ale ja som si ho ešte troška vylepšila
  13. Povrch koláčika som posypala zaváranými malinami
  14. Do tvarohu som pridala žĺtko, práškový cukor a solamyl a dôkladne vymiešame
  15. Zoberieme lyžicu a dávame kôpky tvarohu na koláčik
  16. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C - či je koláč upečený skúšame špajlou
  17. Po upečení ho môžeme pocukrovať
  18. Tento koláčik ostáva dlho vláčny.
  19. A tento som kedysi dávnejšie piekla s rebarborou