Mamine plnené kurča (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Nič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka k nemu. Sú recepty, ktoré dávam len kôli dcére, nech ich má pokope, až ju jedného dňa osvieti a začne kuchtiť, ale nie, krivdím jej, keď ju dotlačí, vie sa o seba postarať dievča, aj s varechou v ruke, len je veľmi busy,nemá kedy.. to mi vždy povie:-)..
15 minút príprava |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Na 1PL masti opražíme cibuľu na kocky pokrájanú spolu s nakrájanou slaninkou. Ak máte doma v chladničke nejakú klobásku, môžete prišupnúť. Ale my radšej len slaninu. Túto fázu som zabudla odfotiť.
- Rohlíky nakrájame na hrubšie kolieska, zalejeme mliekom, necháme nasiaknúť asi 15 - 20 minút.
- Trošku rohlíky z ľahka vytlačíme a pridáme: celé vajíčka, veeeeľa petržlenovej vňate, soľ, mleté čierné korenie, orestovanú cibuľlu so slaninou, pretlačený cesnak. A premiešame.
- Plnkou napcháme kurááátko, ktoré ihlicou od ražniči prepichneme tak, aby nám plnka nevytiekla. Zistila som, že som malý pekáč dala...
- Do väčšieho pekáča vymasteného masťou, uložíme naplnené kurča, ešte ho po vrchu posolíme, pokoreníme, opaprikujeme, orascujeme,... vedľa neho rozložíme zvyšok plnky a dáme zakryté alobalom piecť do rúry. 15 min pred upečením, dopekáme bez alobalu do chrumkava.
- Upečené..