Mamine plnené kurča (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Nič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka k nemu. Sú recepty, ktoré dávam len kôli dcére, nech ich má pokope, až ju jedného dňa osvieti a začne kuchtiť, ale nie, krivdím jej, keď ju dotlačí, vie sa o seba postarať dievča, aj s varechou v ruke, len je veľmi busy,nemá kedy.. to mi vždy povie:-)..

15 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na 1PL masti opražíme cibuľu na kocky pokrájanú spolu s nakrájanou slaninkou. Ak máte doma v chladničke nejakú klobásku, môžete prišupnúť. Ale my radšej len slaninu. Túto fázu som zabudla odfotiť.
  2. Rohlíky nakrájame na hrubšie kolieska, zalejeme mliekom, necháme nasiaknúť asi 15 - 20 minút.
  3. Trošku rohlíky z ľahka vytlačíme a pridáme: celé vajíčka, veeeeľa petržlenovej vňate, soľ, mleté čierné korenie, orestovanú cibuľlu so slaninou, pretlačený cesnak. A premiešame.
  4. Plnkou napcháme kurááátko, ktoré ihlicou od ražniči prepichneme tak, aby nám plnka nevytiekla. Zistila som, že som malý pekáč dala...
  5. Do väčšieho pekáča vymasteného masťou, uložíme naplnené kurča, ešte ho po vrchu posolíme, pokoreníme, opaprikujeme, orascujeme,... vedľa neho rozložíme zvyšok plnky a dáme zakryté alobalom piecť do rúry. 15 min pred upečením, dopekáme bez alobalu do chrumkava.
  6. Upečené..