Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že tu sa ríbezle a josta pasírujú. Recept som robila 20. júla tento rok.
15 - 25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si: maliny, ríbezle červené, čierne a jostu.
- Červené a čierne ríbezle odšťavíme, maliny a josta sa mi nedali, tie som rozdrvila ponorným mixérom a cez sitko som ich pasírovala.
- Na 1 l šťavy som dala 700 g cukru, občas som premiešala, aby sa cukor rozpusti. Toto som si pripravila v jeden deň a varila som na druhý deň.
- Varila som na dvoch kastróloch. V jednom sa mi predhrievalo, v druhom som už varila. Varila som do vtedy, kým sa v strede neurobila cestička.
- Potom som lekvár nalievala do menších pohárikov. Zatvorila viečkom a odložila do deky. V deke som ho nechala vychladnúť možno 3 -4 dni.