Tortu som robil kolegovi na narodky a keďže sa jemu a jeho hosťom páčila, tak ju ukážem aj Vám.
Suroviny
Suroviny na tortový korpus: | |
6 ks (veľkosť L) |
|
180 g |
|
180 g |
|
8 g |
|
Suroviny na parížsky krém tmavý: | |
1000 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 PL (podľa chuti) |
|
2 PL |
|
Suroviny na svetlý parížsky krém: | |
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Ostatné suroviny: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ahojte. Ja keď robím tortu, tak si korpus upečiem predošlý deň a tiež aj parížsky krém si predvarím a to vtedy, keď sa mi pečie cesto. Každý má svoj zaužívaný pracovný postup na cesto, tak som prípravu cesta tentoraz neodfotil. Cesto po celkovom vychladení prerežeme vodorovne na 3 časti.
-
2
Natrieme si krémom prízemie torty a naukladáme doň maliny a jemne ich potlačíme do krému. Maliny zakryjeme krémom.
-
3
Ďalej natrieme krémom prvé poschodie a potom už postupujeme akom pri bode 2. Tretí plát cesta bude 2 poschodie resp. Vrch torty ktorý natrieme svetlým parížskym krémom. Bok torty som natrel tmavým krémom. Tortu som zdobil čoko krajkou,podľa šikovnej varecháčky Rennatte. Vďaka @Rennatte.
-
4
A teraz Vám napíšem, že ako som robil tmavý parížsky krém. Čokolády nalámeme do smotany a za neustáleho miešania túto zmes krátko povaríme. Napočítaš do 60 a to aj bude stačiť. Dielo schladíme a umiestnime ho na noc do chladničky.Takto isto postupujeme aj pri príprave svetlého parížskeho krému.
-
5
Na druhý deņ si schladenú čoko-smotanovú zmes narýchlo vyšľaháme. Do hotového krému pridáme 2 PL preosiateho kakaa. Krém miešame už,len na pomalom stupni šľahača.
Som rád,že sa ti moje torty páčia.Ďakujem ti veľmi pekne kamarát Feri.
@Kukulienka71
Foťák mám doma a tu fotím iba mobilom,takže tie moje fotky nič moc.Ďakujem ti krásne.
@Terinka55
Torta chutila oslávencovi a aj ostatným.
Ďakujem ti srdečne a tiež pekne pozdravujem.
@Frezia
Zlatá si.Ďakujem ti pekne.
Teší ma @Haji ,že sa ti moje výtvory páčia.
Srdečne ti ďakujem.
@Monty469
Všetky suroviny na prípravu torty som kúpil v Lidl.
Tuším sa tà čoko volá Fin carre.
Ďakujem ti veļmi pekne.
@Alena77
Tento krém je už veľakrát odskúšaný a je naozaj ok.Srdečná vďaka.
@Jack
Tak je ako mi píšeš..krajšie sa dá to cesto potom prekrojiť,nemusíme čakať pokiaľ vychladne atď.
Veľmi pekne ti ďakujem.
Srdečná vďaka milá 3sandra3.
@Evanaaa ,potešil ma tvoj pekný komentár.Zo srdca ti ďakujem.
Srdečná vďaka.
@Cesminaz
Ďakujem veľmi krásne za milý komentár od milej a šikovnej kuchárky. ;-)
Ďakujem ti prekrásne milá Izabella929. ;-)
Pekný večer.Smeta-fix nemusíte použiť.Použite ale 35% smotanu na šľahanie.Nemalo by hroziť žiadne fiasko,veď predsa ten biely krém nemusí udržať tortové plàty.Ďakujem Vám krásne.
Oslávenec ju pochválil,tak hádam bola dobrá.
Ďakujem ti veľmi pekne milá Eliška. :-)