Malé rožky so strúhaným syrom
Autor receptu: an3da
Kedˇ pre nejakú oslavu potrebujeme drobné slané pečivo tak si urobíme aj takéto
rožky.
3 minút príprava |
20-25 minút na 250 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka s lyžičkou cukra dáme droždie.
- Kedˇ droždie vyjde na povrch, pridáme múku, margarín, sto gramov postrúhaný syr,
malú lyžičku soli a vymiesime cesto. Nemiesime príliš dlho a podelíme na šesť častí.
- Každú vyvaľkáme na tenko a podelíme na dvanásť častí.
- Veľkosť rožku:
- Uložíme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme postrúhaným
syrom. Ak je syr menej slaný tak ho trochu prisolíme. Ak je syr slaný tak potom aj do
cesta dáme menej soli a opačne.
Pečieme na 250 stupňov do ružova.