Malé rožky so strúhaným syrom

Autor receptu: an3da

Kedˇ pre nejakú oslavu potrebujeme drobné slané pečivo tak si urobíme aj takéto rožky.

3 minút
príprava
20-25 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka s lyžičkou cukra dáme droždie.
  2. Kedˇ droždie vyjde na povrch, pridáme múku, margarín, sto gramov postrúhaný syr, malú lyžičku soli a vymiesime cesto. Nemiesime príliš dlho a podelíme na šesť častí.
  3. Každú vyvaľkáme na tenko a podelíme na dvanásť častí.
  4. Veľkosť rožku:
  5. Uložíme na vymastený plech, potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme postrúhaným syrom. Ak je syr menej slaný tak ho trochu prisolíme. Ak je syr slaný tak potom aj do cesta dáme menej soli a opačne. Pečieme na 250 stupňov do ružova.