Mäkučká pizza (fotorecept)
Autor receptu: thomicool
Už ma nebavilo jesť doma pizzu, ktorá sa nedala jesť kvôli tvrdému cestu a pri pokusoch
často končila v koši. Postupom času som sa dostal k tomuto receptu od jednej známej
no neviem si to vynachváliť. Cesto je po upečení úplne mäkučké. Už nikdy iné cesto
robiť nebudem. Z tohto receptu spravíte dve pizze, komu je veľa nech robí z polovičnej
dávky. Mám istotu, že keď spravím túto pizzu tak sa vždy všetka zje.
95 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Do vlažnej vody dáme KL cukru, droždie a rozmiešame, necháme 10 min. odstáť.
- Kvások vlejeme do misy vsypeme hladkú múku, KL soli a 9 PL olivového oleja.
- Vymiešame na hladké cesto a dáme cesto kysnúť na 75 min.
- Keď máme cesto vykysnuté rozdelíme ho na 1/2 (2 pizze).
- Z 1PL olivového oleja a 1KL polohrubej múky si vymiešame kašu, s ktorou potrieme plech. Na plech si rozváľkame cesto a potrieme kečupom alebo pretlakom.
- Naukladáme šunku alebo salámu, dáme olivy, žampiňóny, kukuricu (všetko to čo kto má rád).
- Nastrúhame syr a posypeme bazalkou.
- Vložíme do vyhriatej rúry na a pečieme 15min. Pizza je mäkučká aj na druhý deň.
Dobrú chuť.