Foto: ancicka
Kto má rád mak ,tak to si pochutí.
40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto.
-
2
Na pomúčenej doske ho vypracujeme a rozdelíme na poly.
-
3
Na plnku si vyšľaháme bielky a postupne pridáme cukor,žltky,,mak,struhánku a kypriaci prášok.Zľahka premiešame .
-
4
Cesto vyvaľkame vo veľkosti plechu,pložíme na vymastený plech,na to dáme plnku a zakryjeme druhým.Popicháme vidličkou a upečieme.
-
5
Na upečený dáme polevu.Polevu urobíme podľa návodu.
-
6
Vylejeme na koláč a necháme stuhnúť.Po stuhnutí pokrájame na rezy.
Ja som v sobotu robila linzerku a tiež cesto bolo veľmi mäkké.Nechala som do rána v chlade a bolo fajnové,dalo sa vaľkať.Nabudúce,treba cesto nechať stuhnúť.