Makový koláč

Makovo-slivkový podpecník (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť. Zvyšné ingrediencie na cesto zmiešame v miske, prilejeme kvások a vymiesime hladké cesto. Necháme 2 hodiny nakysnúť.
  2. Medzitým pripravíme plnku. Mlieko, smotanu, cukor, mak a kukuričný škrob povaríme aspoň minútu, necháme vychladnúť a primiešame maslo.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Na cesto rozotrieme vychladnutú makovú plnku.
  5. Navrch poukladáme rozpolené slivky. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.