Foto: luwinka
Náš najobľúbenejší závin .
porcií
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1,5 dcl |
|
2 PL |
|
štipka |
|
z 1/2 citróna |
|
0,5 dcl |
|
Plnka: | |
100 g |
|
podľa chuti |
|
(na posypanie) |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások: do menšej misky si dáme rozmrvené droždie, 1 čaj. lyžičku kryšt. cukru , medzi prsty múky a pridáme trochu vlažného mlieka. Necháme kvások nakysnúť. Potom do veľkej misy dáme múku, štipku soli, kryšt. cukor, žltok, olej, postrúhanú citr. kôru a pridáme kvások. Zvyšné mlieko dolejeme a vymiesime cesto , ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste pol hodiny , prikryté utierkou.
- 2
Na pomúčenej doske si vyváľkame vykysnuté cesto v tvare obdlžnika. Teraz si pripravíme plnku: Mak vymiešame s kryšt. cukrom a horúcou vodou toľko , koľko zaberie , aby vznikla taká akurát plnka. Rozotrieme ju na vyváľkaný obdlžnik.
- 3
Postrúhame jablká a nanesieme ich na makovú plnku . Ešte trochu pocukrujeme povrchu.
- 4
Zvinieme na závin. Stáčame smerom k sebe.
- 5
Položíme ho na tukom vymastený plech a potrieme ho po vrchu olejom a necháme ho ešte chvíľku nakysnúť. Potom dáme piecť do trúby na 35 minút na 200 stupňov v ekektric. trúbe.
- 6
Upečený potrieme olejom a po chvíľke ho posypeme práš. cukrom. Necháme ho vychládnuť.
- 7
V reze.
- 8
Už len pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z tohto množstva som ešte nikdy nepiekla. Koláč určite vyskúšam.
Dakujem za recept. Pekny vecer.
Som rada že sa ti vydaril , no škoda že si neodfotila , ale tak aj iné dni budú keď nafotíš ako píšeš.