Čučoriedková roláda

Makovo-čučoriedková roláda bez lepku

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, pridáme žĺtky a nakoniec jemne vmiešame mletý mak. Zmes vylejeme na mastný papier na pečenie a rozotrieme po celej dĺžke plechu. Pečieme približne 10–12 minút na 160 °C. Upečený plát spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Čučoriedky osladíme práškovým cukrom, pridáme trochou vody a povaríme domäkka. Maizenu vymiešame s trochou vody a prilejeme k čučoriedkam. Krátko povaríme, kým masa zhustne. Necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý plát rozvinieme, odstránime papier. Plát natrieme pripravenou šľahačkou, na ktorú navrstvíme vychladenú čučoriedkovú zmes a opatrne zvinieme do rolády. Necháme pár hodín stuhnúť. Roládu pokrájame a ozdobíme šľahačkou a ovocím.