Ríbezľový koláč
Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Veľmi jednoduchý, vďaka acidku vláčny koláčik a vďaka ríbezliam aj svieži. Príprava nám zaberie len 30 minút zato výsledkom je
skvelý dezert.
30 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme ručným mixérom do peny. Postupne vareškou vmiešame acidko, mletý mak a múku s práškom do pečiva.
- Plech alebo formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto vlejeme na plech. Ja som použila veľkosť 25 x 35 cm, aby som mala koláčik vyšší.
- Ríbezle som použila mrazené. Aby nepustili veľa vody v miske som ich premiešala s 2 lyžicami Zlatého klasu. Takto pripravené ríbezle vysypeme na vrch cesta.
- Koláčik dáme piecť. Pečieme na 170 °C 15-20 minút.
- Môžeme ho podávať aj bez šľahačky, ale ja som si ho vylepšila.
Smotanu, cukor a mak vyšľaháme do tuha a ozdobnou cukrárenskou špičkou ozdobíme vychladený koláčik. Dozdobíme ríbezľami.