Ríbezľový koláč

Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Veľmi jednoduchý, vďaka acidku vláčny koláčik a vďaka ríbezliam aj svieži. Príprava nám zaberie len 30 minút zato výsledkom je skvelý dezert.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme ručným mixérom do peny. Postupne vareškou vmiešame acidko, mletý mak a múku s práškom do pečiva.
  2. Plech alebo formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto vlejeme na plech. Ja som použila veľkosť 25 x 35 cm, aby som mala koláčik vyšší.
  3. Ríbezle som použila mrazené. Aby nepustili veľa vody v miske som ich premiešala s 2 lyžicami Zlatého klasu. Takto pripravené ríbezle vysypeme na vrch cesta.
  4. Koláčik dáme piecť. Pečieme na 170 °C 15-20 minút.
  5. Môžeme ho podávať aj bez šľahačky, ale ja som si ho vylepšila. Smotanu, cukor a mak vyšľaháme do tuha a ozdobnou cukrárenskou špičkou ozdobíme vychladený koláčik. Dozdobíme ríbezľami.