Foto: timothy
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku si preosejeme, tuk necháme zmäknúť, mak pomelieme a s citróna nastrúhame kôru.
- 2
Do múky pridáme namrvené droždie s cukrom, žĺtok, tuk, štipku soli a podľa potreby vlažné mlieko Všetko premiešame, vypracujeme polotuhé cesto, necháme na teplom mieste vykysnúť a vykysnuté rozdelíme na dve polovice.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme obidve polovice cesta na veľkosť plechu.
- 4
Na plnku zalejeme cukor vodou,rozmiešame a uvaríme, pridáme zomletý mak postrúhanú citrónovú kôru, premiešame a opatrne varíme do zhustnutia.
- 5
Polovicu cesta preložíme valčekom na vymastený a múkou vysypaný plech a potrieme plnkou. Prikryjeme druhou polovicou cesta, potrieme roztopeným maslom a necháme podkysnúť.
- 6
Vrch cesta popycháme vidličkou a vložíme do stredne vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Upečený koláč posypeme cez sitko práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou.
- 7
Dobrý je aj džem keď sa natrie na prvé cesto potom sa dá mak a zase ďalšie cesto natreté džemom....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu