Makové kocky

timothy - fotkatimothy, 27. augusta 2013
Makové kocky
Foto: timothy
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
20 g
30 g
1 ks
60 g
Plnka:
150 g
100 ml
180 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku si preosejeme, tuk necháme zmäknúť, mak pomelieme a s citróna nastrúhame kôru.

  2. 2

    Do múky pridáme namrvené droždie s cukrom, žĺtok, tuk, štipku soli a podľa potreby vlažné mlieko Všetko premiešame, vypracujeme polotuhé cesto, necháme na teplom mieste vykysnúť a vykysnuté rozdelíme na dve polovice.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme obidve polovice cesta na veľkosť plechu.

  4. 4

    Na plnku zalejeme cukor vodou,rozmiešame a uvaríme, pridáme zomletý mak postrúhanú citrónovú kôru, premiešame a opatrne varíme do zhustnutia.

  5. 5

    Polovicu cesta preložíme valčekom na vymastený a múkou vysypaný plech a potrieme plnkou. Prikryjeme druhou polovicou cesta, potrieme roztopeným maslom a necháme podkysnúť.

  6. 6

    Vrch cesta popycháme vidličkou a vložíme do stredne vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Upečený koláč posypeme cez sitko práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou.

  7. 7

    Dobrý je aj džem keď sa natrie na prvé cesto potom sa dá mak a zase ďalšie cesto natreté džemom....

Diskusia k receptu

monda
tvoja koláčik si uložím dik.Vyzerá vynikajúco , tiiež máme radi makové. Si mladý muž a takto veľmi pekne pečieš. Klobúk dolu:-))
cesminaz
Kolacik vyzera naozaj velmi lakavo ;-) super uvodna fotka ;-D ukladam KK dakujem
monniee
Super úvodná fotka odfotená z kuchárskej knihy ;)
ubka
a prečo nie? , možno je autorom aj v kuchárskej knihe, ak si myslíš @monniee že je to tak, ale je šikovný a ja mu fandím..koláčik si určite upečieme.
monniee
Ja som si myslela, že Varecha je práve o tom, že tu človek nájde recepty, ktoré sú reálne odskúšané. Odfotiť kuchársku knihu a opísať recept vie aj malé dieťa.
evanaaa
@monniee , máš dôkazy, že je to odfotené, alebo je to len tvoja domnienka, a na základe čoho? Pýtam sa preto, lebo už raz si pri nejakom recepte podobne uvažovala.Ináč, mne sa koláč páči, či už skopírovaný alebo od @timothy -ho, makové, orechové mám rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia