Maková torta s malinami
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 26. augusta 2014

Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 70 g |
|
| Krém: | |
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| Na zdobenie: | |
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Maslo, 30 gramov práškového cukru, vanilkový a škoricový cukor a soľ vyšľaháme do peny. Postupne za stáleho miešania pridáme štyri žĺtky.
- 2
Bielky a 90 gramov práškového cukru vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame mak s múkou, pridáme do cesta a všetko dôkladne premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a uhladíme. Dáme piecť do spodnej polovice predhriatej rúry (elektrická rúra: 180°C, plynová: stupeň, teplovzdušná: 160°C). Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- 3
Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme napučať. Po napučaní rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu, vanilkový a práškový cukor dobre premiešame, pridáme ušľahanú šľahačku, rozpustenú želatínu a maliny. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme na tri hodiny do chladničky. Navrch rozložíme maliny a zalejeme červeným tortovým želé.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu