Maková torta s malinami

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Maslo, 30 gramov práškového cukru, vanilkový a škoricový cukor a soľ vyšľaháme do peny. Postupne za stáleho miešania pridáme štyri žĺtky.
  2. Bielky a 90 gramov práškového cukru vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Zmiešame mak s múkou, pridáme do cesta a všetko dôkladne premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a uhladíme. Dáme piecť do spodnej polovice predhriatej rúry (elektrická rúra: 180°C, plynová: stupeň, teplovzdušná: 160°C). Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  3. Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme napučať. Po napučaní rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu, vanilkový a práškový cukor dobre premiešame, pridáme ušľahanú šľahačku, rozpustenú želatínu a maliny. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme na tri hodiny do chladničky. Navrch rozložíme maliny a zalejeme červeným tortovým želé.