Makový koláč
Maková špirála
Autor receptu: navardaco
1 porcia |
90 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme mlieko, olej alebo maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka.
- Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- Medzitým si pripravíme makovú plnku varením ingrediencií aspoň 4-5 minút. Následne po vychladnutí zmiešame s tvarohom.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na dlhý pás, ktorý naplníme vychladnutou makovou náplňou a zrolujeme. Pečieme 35-40 minút pri 175 stupňoch.
- Po upečení polejeme pripravenou citrónovou polevou - vymiešame cukor a citrónovú šťavu (množstvo podľa oka).
- TIP: Do plnky môžeme pridať perníkové korenie, lekvár alebo rum.
|