Maková palacinka s gaštanovou plnkou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Z múky, zo soli, z kvásku, zo žĺtkov a z mlieka vymiesime cesto. Pridáme mak, škoricu, tuhý sneh a necháme chvíľku kysnúť. Pečieme palacinky.
 - Šľahačku vymiešame podľa návodu a do hotovej nastrúhame gaštanové pyré, premiešame a plníme palacinky.
 - Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a kôru, kukuričnú múku a dobre premiešame. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme citrónovú zmes, miešame metličkou a zohrievame vo vodnom kúpeli na slabom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |