Maková bublanina
Maková bublanina so slivkami (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Jednoduchý a rýchly fajnový koláč pre milovníkov maku a sliviek.* Odmerkou bol 250 ml hrnček a piekla som na hlbokom plechu 25x35 cm.
Postup
- Cesto: V nádobe vareškou vymiešam najprv suché suroviny a následne pridám tekuté suroviny. Vyšľahám ručným mixérom spolu na jednoliate makové cesto.
- Vylejem ho na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 25 x 35 cm. Nakrájané slivky bez kôstky som predtým poprášila citrónovým Kisielom (poľský výrobok, viď predošlý jablkový koláč). Rozkladám ich rovnomerne po celom povrchu cesta. Množstvo a veľkosť je na vás.
- Pečiem vo vyhriatej rúre cca 25 minút pri teplote 175 stupňov. Skontrolujem špajľou. Každý sa riadi podľa svojej rúry.
- Vychladnutú bublaninu nakrájam a posypem striedmo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.