Maková bublanina

Maková bublanina so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jednoduchý a rýchly fajnový koláč pre milovníkov maku a sliviek.* Odmerkou bol 250 ml hrnček a piekla som na hlbokom plechu 25x35 cm.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V nádobe vareškou vymiešam najprv suché suroviny a následne pridám tekuté suroviny. Vyšľahám ručným mixérom spolu na jednoliate makové cesto.
  2. Vylejem ho na vymastený a posypaný hlboký plech rozmerov 25 x 35 cm. Nakrájané slivky bez kôstky som predtým poprášila citrónovým Kisielom (poľský výrobok, viď predošlý jablkový koláč). Rozkladám ich rovnomerne po celom povrchu cesta. Množstvo a veľkosť je na vás.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 25 minút pri teplote 175 stupňov. Skontrolujem špajľou. Každý sa riadi podľa svojej rúry.
  4. Vychladnutú bublaninu nakrájam a posypem striedmo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.