Maková bublanina so slivkami
Foto: valina
Šťavnaté a skvelé na jesenné posedenie. A bez váženia.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček 250 ml (mletý) |
|
1 hrnček |
|
2,5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
Slivky: | |
500 g |
|
2 bal. |
|
(podľa sladkosti sliviek) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zmiešame mletý mak múku a prášok do pečiva. Do tejto suchej zmesi pridáme mlieko, vajcia, olej a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na plech.
- 2
Slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtinky. Obalíme v škoricovom a kryštálovom cukre a nakladieme na cesto.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 40-45 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nie nie je malá je tak akurát